Blog

7 tips tegen de kou!

De herfst is weer begonnen. Het is buiten guur en koud. Tijd om de zomer garderobe te verruilen voor de wintergarderobe.

Waar het op kantoor vaak lekker warm is, wordt je door het thuiswerken word je misschien wel geconfronteerd met de kou in je eigen huis. Door het vele thuis-zijn door corona is de energie rekening al veel hoger dan deze vorig jaar was. Maar thuis werken in de kou is ook geen optie. Daarom de volgende tips voor een warm huis zonder extra kosten!

1. Laagjes

Het aloude advies dat moeders keer op keer aan hun kinderen doorgeven: draag laagjes. Lagen kleding dragen is de beste manier om jezelf te isoleren tegen de kou.

2. Draag pantoffels

De verste uithoeken van je lichaam worden het koudst. En als je koude voeten of koude handen heb, zal de rest van je lichaam ook snel koud aanvoelen. Draag daarom warme pantoffels , of trek een extra paar sokken aan.

3. Rondje lopen

Zit je voor je werk lang achter elkaar stil? Zorg dan dat je om de zo veel tijd eens je benen strekt. Met name een klein blokje om buiten doet wonderen. Hoe guurder het buiten is, hoe lekkerder het binnen zal aanvoelen.

4. Gordijnen en tocht

Vaak is het in huis warmer dan het misschien aanvoelt. Tocht verlaagt de gevoelstemperatuur. Je kan het vergelijken met een frisse wind buiten, terwijl de algemene temperatuur wel aangenaam is. Voorkom daarom tocht in huis. Veel tocht wordt veroorzaakt door kieren in huis. Hang daarom gordijnen op in huis of vitrages. Ook een tochtstopper onder de deur kan verschil maken.

5. Verplaats je zitplek

Nog steeds koud? Overweeg dan eens je zithoek in huis te verplaatsen. Bijvoorbeeld weg van het raam. Onder het raam is er immers sprake van koudeval. De relatief koude ruiten laten veel koud door, waardoor het vlak naast je raam veel kouder is dan dieper in het huis. Ga liever dichter bij een verwarming zitten.

6. Gebruik timers op je verwarming

Een loeiende verwarming brengt een hoge energierekening met zich mee. Kies daarom voor slimme timers op je verwarming, zodat de verwarming ’s nachts uit gaat en rond een uur of zeven weer aanschiet. Zo zal je nooit kou ervaren in huis!

7. Een warme traktatie

Warmte is energie. Je lichaam moet in deze seizoenen harder werken om op temperatuur te blijven. Dit kost meer energie dan je gewend bent. Eet daarom ook voldoende. En help je lichaam een handje! Trakteer jezelf thuis op een warm soepje in plaats van brood of een kop warme chocolademelk.

 

Geef een reactie