Blog

De tien duurste hotels in Amsterdam

Wanneer men aan Nederland denkt, denkt men aan Amsterdam. Onze hoofdstad is internationaal een symbool geworden voor wat Nederland is. Dankzij haar rijke verleden, prachtige grachtengordel en overdaad aan cultuur is Amsterdam dan ook een stad met de nodige aanzien.

Dat maakt de stad een interessante reisbestemming. Voor toeristen zoals jij en ik, maar ook voor de meest welgestelden onder ons. Amsterdam telt honderden hotels, maar het ene hotel Amsterdam is het andere niet. Sommige hotels zijn zo duur, dat ik alleen maar over de luxe kan dromen om daar ooit een nachtje te slapen. Desalniettemin een leuk gedachte uitstapje om te maken! Daarom in deze top tien, de duurste hotels van Amsterdam op een rijtje.   

Okura Hotel

Prijs: 221 euro. Dit hotel, volledig in Japanse stijl, gelegen in De Pijp, noemt zichzelf het meest complete vijfsterren hotel in Nederland. Het hotel telt 23 verdiepingen en heeft een spectaculair uitzicht op de stad. Het hotel biedt een karakteristieke Japanse gastvrijheid aan (omotenashi), telt maar liefst vier restaurants van 3 Michelin-sterren en een Bib Gourmand.

Art’Otel

Prijs: 240 euro. Veel centraler dan dit kan het niet: De Dam ligt aan de voordeur. Het is een hotel voor kunstzinnige typetjes. Niet alleen heeft het hotel een rijke kunst collectie, ook is iedere kamer gebaseerd op de kunsten en voorzien van een uniek kunstwerk.

Sofitel Legend the Grand

Prijs: 307 euro. Ook The Grand ligt centraal in Amsterdam. Sofitel telt vijf luxe hotels wereldwijd, in unieke historische gebouwen. Het neemt de bezoeker mee in een betoverende geschiedenis, de voetstappen van een vervlogen tijdperk weergalmen in de gangen.

The Dylan

Prijs: 323 euro. The Dylan noemt zichzelf Amsterdams best bewaarde geheim. Gelegen aan de prominente Keizersgracht is het de perfecte uitvalsbasis voor mensen die Amsterdam willen verkennen. Het hotel gaat schuil achter een historische gevel, wat vroeger de eerste Schouwburg van Amsterdam was. Het hotel onderscheidt zich graag in hun service.

Hotel Pulitzer

Prijs: 335 euro. Dit hotel, gelegen in de Grachtengordel, heeft de naam van Peter Pulitzer, wie in 1960 twaal huizen aan de Prinsengracht en Keizersgracht kocht en er Amserdams (inmiddels oudste) vijfsterrenhotel van maakte. Zijn motto was: het huis van je buurman staat slechts eenmaal te koop. Zo groeide zijn hotel binnen dertig jaar van twaalf naar vijfentwintig grachtenpanden. Door deze clustering van woningen heeft het hotel een eigenzinnige karakter: een heus doolhof.

De L’Europe

Prijs: 347 euro. De uitgesproken architectuur van dit hotel, gelegen aan het Rembrandtplein, vertelt het hele verhaal. Een authentiek pand, waarin je je kan waden in een wereld van weelderigheid, luxe en comfort. En dat alles met een typische Amsterdamse mentaliteit.

Andaz Amsterdam

Prijs: 373 euro. Ook dit hotel is gelegen in de Amsterdamse grachtengordel. Het is sterk internationaal georiënteerd. Een uniek lifestyle hotel, met een modern tintje. Ideaal voor speciale evenementen en internationale meetings.

Waldorf Astoria

Prijs: 394 euro. Dit hotel is gesitueerd in een zeventiende eeuws paleisje aan de Herengracht. Het telt een aantal unieke faciliteiten, ieder met een eigen karakter. Uniek: de grootste private binnentuin in Amsterdam.

InterContinental Amstel Amsterdam

Prijs: 419 euro. Dit hotel, gelegen aan de Amstel, biedt de meest luxe service aan, bevat een sterrenrestaurant en andere luxe faciliteiten. Het is misschien wel het stereoptype van luxe: een imposante lobby, historische trappen, prachtige kroonluchters en enorme plafonds. Een majestueus hotel. Het bevat tevens een ‘Royal Suite’, die alleen is bestemd voor de aller belangrijkste gasten. Zie daar maar eens binnen te komen.

Conservatorium Hotel

Prijs: 436 euro. Dit hotel, nabij het Museumplein, stikt van de beroemdheden. Het heeft schitterende Art Nouveau interieurs. Het historisch erfgoed wordt gecombineerd met fraaie, moderne interieurs. Het beste van beide eeuwen, een architectonisch meesterwerk.

Geef een reactie