Blog

Verhuizen, hoe doe je dat?

Je hebt vast wel een keer in je leven meegemaakt dat je ging verhuizen. Zelf heb ik afgelopen weekend mijn ouders helpen verhuizen. Dat was nog een hele klus want ze waren niet zo goed meer te been. Dat gebeurt nou eenmaal met mensen die ouder zijn dan zestig. Mijn ouders waren altijd al een druk stel. Ze waren een groot deel van hun leven expats en dat betekende dat ze vaak van hot naar her verhuisde. Het ene jaar leefde ze in een klein dorpje in Nederland, het andere in Singapore. Dit werd veroorzaakt doordat mijn vader al op jonge leeftijd voor Shell ging werken. Dat was altijd al zijn droom. Hij was zich destijd niet bewust dat hij de aarde eigenlijk heel zijn leven zou aantasten. Dat kwam pas veel later aan bod. Hij begon in de jaren tachtig. Business was booming. Wat ontzettend hielp bij het behalen van zijn positie binnen Shell was het vroeg contact hebben met hoge functionarissen binnen het bedrijf. Hij had vroeger een vriend van hem wiens vader al heel zijn leven bij shell had gewerkt. Hij reed samen met hem motor. Zo kreeg hij zijn baan. Maar nu was alles anders. Hij werd zich over de jaren steeds meer bewust wat het bedrijf eigenlijk moeder aarde aandoet. Hij was zich er bewust van, maar kon niet zomaar stoppen. Hij had zijn volledige focus gelegd op het vergaren van fossiele brandstoffen. 

Stoppen bij Shell

Hij is samen met mijn moeder eens in goed beraad gegaan en wist dat het er een dag van moest komen. Hij wilde twee dingen doen. Of het bedrijf keren qua richting, of zelf stoppen. De tweede keuze was het makkelijkst. Dat vorige weekend hielp ik hem met zijn laatste verhuizing. Deze was van Amsterdam naar een rustig dorp aan de rand van de Veluwe, Woudenberg heet het volgens mij. 

De laatste lootjes

Het verhuizen ging over het algemeen goed. Omdat ze expats waren hadden ze niet te veel spullen die ze moesten verhuizen. Dat hielp. Maar ze hadden geen idee hoe ze dingen zoals gwl en internet moeten aanschaffen. Dit werd altijd geregeld vanuit Shell. Daar hielp ik hem graag bij. Er zijn allemaal providers die tegenwoordig gebruik maken van alles in 1 deals. Zo kan je zowel telefoon als je tv en je internet tegelijk aanschaffen. Omdat je dit tegelijk doet heb je vaak een goede deal te pakken. Dat kan ik iedereen aanraden.

Geef een reactie