Blog

Shoppen

De winkelstraten in de grote steden laten de laatste jaren een steeds stiller beeld zien. Voorheen kon je met name in de weekenden “over de hoofden lopen” maar dat is nu wel anders. Grote winkelketens verdwijnen en de vrijgekomen panden blijven steeds vaker leeg staan. Ook in de dorpen verdwijnen steeds meer fysieke winkels. Kleine ondernemers stoppen omdat ze met pensioen gaan maar geen opvolger hebben. Het gebrek aan opvolgers laat zien hoe weinig toekomst jonge ondernemers zien in de detailhandel. Het is een stuk moeilijker geworden om geld te verdienen met een winkel. De opkomst van online winkelen heeft ervoor gezorgd dat het makkelijker voor de klant is om te vergelijken. Dat heeft de prijzen gedrukt. Daarbij komt dat webshops een deel van de omzet wegkapen. De tijd dat hele gezinnen, of moeder en dochter gezellig gingen winkelen lijkt lang geleden. Ook het aanbod van winkels verandert. Met name de traditionele Nederlandse winkels en ketens verdwijnen.

Online shoppen

Een van de oorzaken van de verdwijnende winkels is de explosieve opkomst van het online winkelen. Online shoppen is een van de grootste groeiende markten op dit moment. Steeds meer consumenten zien het gemak in online shoppen, omdat zij de ruimte krijgen om 24 uur per dag, zeven dagen per week aankopen te doen. Dit is een belangrijke reden voor het feit dat steeds meer consumenten online shoppen verkiezen boven fysieke winkels. Een mooi voorbeeld van een online winkel is hemdvoorhem.nl. Je kunt daar onder andere terecht voor Eterna overhemden.  Deze overhemden zijn van hoge kwaliteit en er worden alleen stoffen van het beste kaliber gebruikt, gecombineerd met uitstekend design en vakmanschap. Met als resultaat Eterna overhemden van de beste kwaliteit.

Shoppen in de toekomst

 De voorspelling is dat het percentage online shoppers de komende jaren nog verder zal stijgen. Online shoppen zal zich de komende jaren steeds meer gaan uitbreiden en ook een steeds groter deel van het leven van de consument overnemen. Daarnaast is de groei binnen het online shoppen dermate explosief, dat niet verwacht kan worden dat dit de komende jaren sterk zal afnemen. Er wordt veelal gewinkeld bij Nederlandse webshops maar de groei van de Chinese webshopreuzen is ook niet meer te stuiten. Met name het gemak doet veel mensen besluiten online te winkelen. Geen parkeerkosten, niet in de rij staan zijn een paar voordelen van het online winkelen. Veel online aanbieders bieden ook al verzending zonder kosten aan. Als je het vervelend vindt om je pakketten thuis bezorgd te krijgen is daar ook een oplossing voor. Het afhalen bij een speciaal afhaalpunt of kluis behoort ook tot de mogelijkheden.

Geef een reactie