Blog

Zorg goed voor je haar met deze tips

In de huidige situatie rondom het coronavirus zijn we enorm creatief geworden en hebben we dingen op manieren opgelost die wij eerst niet voor ogen hadden gezien. Bedrijven die al hun medewerkers ineens thuis moeten laten werken, studenten die hun lessen online moeten volgen en zo ook de kappers die hun tips en tricks met ons delen via social media. Misschien heb je het haar van vriendinnen een stukje moeten afknippen of mocht je dan eindelijk die tondeuse op het hoofd van je vader zetten. In deze tijden merken we dat we een stuk meer zelf kunnen dan we in eerste instantie hadden gedacht. Met deze tips kun je je haar goed verzorgen en kun je die maandelijkse afspraak bij de kapper de volgende keer overslaan.

Knippen

Zelf je haar knippen, of dat van een ander, kan een behoorlijke klus zijn. Uiteraard zijn er voor het knippen van een heel nieuw model wel wat bijzondere kniptechnieken nodig, maar de dode puntjes kun je makkelijk zelf knippen. Maak lang haar iets vochtig en kam het recht naar beneden. Met de schaar kun je gemakkelijk een klein randje afknippen. Als je het haar in plukken naar voren haalt kun je ook makkelijk de puntjes knippen. Houdt er altijd rekening mee dat het haar iets korter is wanneer het opdroogt. Speel dus liever op safe en haal vaker een klein randje eraf dan dat je in een keer te veel afknipt. Bij kort haar zie je imperfecties van jouw knipkunsten sneller, zorg dus dat je daar goed te tijd voor neemt.

Verven

 Met haarverf kun je de kleur van jouw haar helemaal naar eigen wens aanpassen. Probeer eens een tint lichter of juist donkerder dan je eigen haarkleur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ben jij, net als ik, een persoon die niet elke drie weken de uitgroei wilt laten bijwerken, kies dan een semi-permanente kleuring. Deze was je er vanzelf weer uit maar geeft toch een mooi effect. Wil je liever een langdurig resultaat, dan kun je het beste gaan voor permanente kleuring. Houd voorbeelden van de kleur altijd eerst naast je gezicht om te zien hoe de kleur je gaat staan. Onthoud dat de kleur van de haarverf sterk kan afhangen van de oorspronkelijke kleur. Voor hele drastische make-overs kun je toch echt het best naar de kapper gaan.

Verzorging

De verzorging van je haar is erg belangrijk en heeft groot effect op hoe jouw dagelijkse look eruit ziet. Zorg voor de juiste verzorging bij jouw haartype, zoals dat voor gekleurd haar, droog haar, krullen, beschadigd haar of vet haar. Een haarmasker en serum zijn een goede toevoeging op de gewone routine met shampoo en conditioner en geven het haar een mooie glans.

Geef een antwoord