Blog

DNA test: ga voor zekerheid

Ik geef het meteen toe: ik ben verslaafd aan programma’s als ‘Spoorloos’, ‘Verborgen Verleden’ en ‘DNA onbekend’. Ik blijf me verwonderen over hoe mensenlevens kunnen lopen. Over hoe mensen elkaar kwijtraken of over hoe ingewikkeld familieverhoudingen kunnen zijn. Het is mooi om te zien hoe mensen weer verenigd worden. Want het is denk ik erg belangrijk je roots te kennen. Het geeft je een stukje zekerheid, iets om aan vast te houden. En het zegt ook iets over wie je bent. Ik heb gelukkig honderd procent zekerheid over mijn afkomst. Ik zie eigenschappen van mezelf terug in mijn vader en moeder. Bij mij is er nooit twijfel geweest. Het lijkt me ook vreselijk die twijfel wel te hebben. Ik weet waar ik vandaan kom. Mijn hele familie van vaderskant heeft de voeten stevig in de Brabantse klei staan. Een hele reeks aan landarbeiders siert mijn stamboom. Oké, het is allemaal niet erg glansrijk, dat is dan weer jammer. Laatst zag ik in ‘Verborgen Verleden’ dat iemand afstamde van Karel de Grote. Kijk, dan heb je nog eens iets leuks te vertellen. Hoe dan ook weet ik waar ik vandaan kom. Ik heb dus nooit een DNA test nodig gehad. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die wel veel vragen hebben.

DNA test: zoek het uit

Je hoeft gelukkig tegenwoordig geen TV programma meer in te schakelen om te weten te komen wie je vader is en of je inderdaad nog een broer of zus ergens hebt lopen. Een DNA test koop je online en nadat je hem hebt afgenomen krijg je na verloop van tijd de uitslag toegestuurd. Heel simpel en vooral ook heel anoniem. Een DNA test afnemen is een simpele handeling die je zelf kunt doen. Wil je echter dat de DNA test bewijs is in bijvoorbeeld een rechtszaak, dan moet je hem laten afnemen om de betrouwbaarheid te garanderen. Zelfs voor mij kan een DNA test nog interessant zijn bijvoorbeeld om te weten uit welke migratieroutes mijn voorouders komen.

Bestel online

Heb je vragen waarop je dringend een antwoord wil: bestel de DNA test online. Het is zo geregeld en je hebt meestal al binnen een week de uitslag. Blijf niet rondlopen met onzekerheden en zoek de antwoorden. Het geeft een stukje rust om zeker te weten waar je al of niet vandaan komt. Je kunt beter dingen plaatsen en bepaalde zaken afronden. Dus ga ervoor en zoek uit wie je bent.

Geef een reactie